Reiki

Alles in het universum bestaat uit energie

Het woord Reiki betekent ‘Universele Levensenergie’. Gebruikmakend van deze levensenergie biedt reiki de mogelijkheid om via handoplegging energie te laten stromen waardoor blokkades in het lichaam kunnen worden opgeheven.

Rond de millenniumwisseling ben ik in aanraking gekomen met reiki. Voor mij voelde dat als een volgende stap in mijn bewustwordingsproces. Nadat ik zelf ongeveer een jaar lang behandelingen had ondergaan, stelde de reikimaster voor om er zelf mee aan de slag te gaan. Bij hem heb ik in februari 2002 mijn Reiki I graad behaald en ben ik ingewijd.

Reiki I betekent dat je reiki kunt toepassen op jezelf en dat je de gezinsleden kunt behandelen. Mijn kinderen weten niet beter. Hoewel ze nu bijna volwassen zijn vragen ze nog altijd als ze een blessure hebben of ik ze kan behandelen. De reikibehandelingen bleven beperkt tot mijn familie- en vriendenkring.

Vlak na het behalen van mijn Reiki I graad ben ik naar de Betuwe verhuisd en mijn reikimaster uit het oog verloren. In 2016 behandelde ik steeds meer mensen in mijn omgeving en ontstond de behoeft om de volgende graad te behalen. Ik vond een nieuwe Reikimaster en in maart 2017 heb ik bij hem mijn Reiki II graad behaald.

Geheel organisch is nu mijn reiki praktijk aan het groeien. De mensen komen bij mij via mond op mondreclame. Inmiddels heb ik aan huis een aparte ruimte ingericht waar ik mensen behandel.

Vanaf begin 2018 ben ik bezig met het behalen van mijn Reiki III mastergraad, wat ongeveer een jaar in beslag neemt. Sinds begin 2020 ben ik Reiki Master en klaar om zelf mensen op te leiden in reiki.

Ben je nieuwsgierig en wil je kennismaken met reiki, neem dan contact met mij op voor een kennismakingsbehandeling, zie ook de pagina: Wat is reiki?

Telefoon: 06-30373120 of mail: yoga@kpnmail.nl