Wie ben ik

Wie is Jolanda Verburg

Ik ben een betrokken wereldburger en probeer mijn steentje bij te dragen aan een mooie en leefbare wereld. Ieder mens heeft recht op een goed leven en recht op een stukje van de aarde om van te kunnen bestaan. Daar zet ik mij voor in.

IMG_2055 aangepastAl vanaf mijn studententijd doe ik aan yoga. Geregeld fietste ik in Amsterdam over de Overtoom naar mijn colleges en kwam steevast langs een groene tuindeur met een bordje ‘Yoga’ erop. Dat intrigeerde mij. Op een dag kon ik mijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen, heb ik mijn fiets gestald en probeerde de groene deur. Hij ging open en via een gangetje kwam ik in een tuin met een huisje waarin Iyengar yoga werd gegeven. Vanaf die dag was ik verkocht.

Door de loop der jaren heb ik diverse vormen van yoga beoefend, naast Iyengar ook Hatha yoga, Chakra yoga, Flow yoga, Vinyassa yoga en Power yoga. Er zijn beslist verschillen tussen de yoga vormen maar in principe komt het altijd op hetzelfde neer: het soepel houden van het lichaam, het vinden van rust in je hoofd en ultimo de verbinding maken tussen lichaam en geest. Op zeker moment vond ik het tijd worden om zelf les te geven en heb mijn docentendiploma behaald.

Al 30 jaar verdiep ik mij in Oosterse filosofie en wetenschap. Mediteren doe ik inmiddels al weer zo’n 15 jaar. Ook werken met energetische energie houdt mij bezig, zoals Reiki. Ons fysieke lichaam wordt omgeven door een energieveld waar we nog veel te weinig vanaf weten en dat ons mensen ongekende mogelijkheden geeft. Ik ben overtuigd van het zelfhelend vermogen van de mens, we zijn alleen vergeten hoe dat werkt. Ik probeer mensen te helpen om dat inzicht te herstellen.

Jolanda Yoga 29-8-2015 014Toen ik in 2015 na een lange carrière in het bedrijfsleven in eigen beheer mijn yogapraktijk ging opzetten zeiden veel mensen: “Hè doe jij aan yoga, dat heb ik nooit geweten.” Grappig dit te constateren, ik heb er nooit mee te koop gelopen. Voor mij is yoga zo normaal, het hoort gewoon bij mijn manier van gezond leven. Ook dansen en muziek zijn zaken die bij mijn leven horen, maar ook gezonde voeding, de zorg voor de natuur en het klimaat.

Het is mijn ambitie om de wereld een beetje mooier te maken, tenslotte wil ik mijn kinderen iets goeds nalaten. Ook wil ik mijn kennis en ervaring van een gezond leven delen met andere mensen, mede daarom ben ik mijn eigen praktijk gestart voor yoga, reiki en meditatie.

2 gedachtes over “Wie ben ik

  1. marthy van de kamp

    Ha Jolanda,
    Ik zou ook graag weer beginnen maar ik heb ’n paar weken geleden mijn pols gebroken. Er zit nu ’n ijzerwinkeltje in en ik ben nog niet van de pijn af,. Ik wil het wel over ’n paar weken weer proberen maar nu is het nog te vroeg vgls mij. Ik mag beperkt tillen en er nog niet op steunen vandaar. Tot over ’n paar weken hoop ik, lieve groet, marthy

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s