Mediteren

Door jou heb ik geleerd mijn hoofd leeg te maken. Als ik nu op mijn meditatiekussen plaatsneem komt niet automatisch na twee minuten mijn actielijst voorbij. – een vrouw met een jong gezin

Mediteren helpt
Inmiddels is ruimschoots bewezen dat mediteren helpt om de kwaliteit van leven te verbeteren. Meditatie geeft energie, werkt bloeddrukverlagend, vermindert spierspanning en helpt je immuunsysteem te versterken.

Onderzoek wijst uit dat 1 op de 3 werkenden last heeft van stress. Inzicht krijgen en het bespreekbaar maken is de eerste stap om ervan af te komen. Wil je afrekenen met stress, vermoeidheid, lusteloosheid, slecht kunnen slapen, somberheid, een opgejaagd gevoel of te veel drukte in je hoofd dan kan meditatie helpen.

Cursus Mediteren
Wil je mediteren maar weet je niet hoe je moet beginnen? Wil je weer rust in je systeem en je dagelijks leven? Heb je wel eens gemediteerd maar lukt het niet om je hoofd leeg te maken en kan je wel wat hulp gebruiken? Dan is een cursus wel wat voor jou. Ook dit jaar gaat weer een nieuwe cursus mediteren van start.

In 6 lessen wordt aandacht besteed aan:

  • Basistechnieken mediteren
  • Verschillende vormen van meditatie
  • Ademhalingsoefeningen
  • Aandacht voor de chakra’s
  • Ontspanningsoefeningen en je hoofd leegmaken
  • Leren voelen.

Tijdens de lessen is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en interactie. We leren met en van elkaar.

Mijn ervaring met mediteren
Vanuit mijn werk heb ik veel mensen begeleid en gecoacht. Vanaf mijn 20ste praktiseer ik yoga en sinds een paar jaar geef ik zelf yogales. Mediteren doe ik nu alweer ruim 15 jaar. Daarnaast hou ik mij bezig met bewustzijnsontwikkeling en ben ik Reiki Master en geef reiki behandelingen.

Meer weten? Stuur een mail naar: yoga@kpnmail.nl

Advertentie