21 juni 2020 Internationale Dag van de Yoga

Op zondag 21 juni 2020 nodig ik je graag uit om deel te nemen aan de speciale yogales die geheel gewijd is aan de zonnegroet. Neem je eigen matje mee en iets warms om aan te trekken voor het einde van de les.

Tijd: 10:00 uur. De les duurt drie kwartier. Verzamelen 9:45 uur.

Plaats: Smalriemseweg 51, Beusichem

Aanmelden is gewenst (i.v.m. de coronamaatregelen) via yoga@kpnmail.nl

De Internationale Dag van Yoga wordt sinds 2015 jaarlijks gevierd op 21 juni, de dag van de zonnewende. Deze dag is in 2014 door de Verenigde Naties uitgeroepen. Yoga, die zijn oorsprong vindt in India is een fysieke, mentale en spirituele activiteit. Door de hele wereld wordt er op die dag extra aandacht besteed aan de uitoefening van yoga, veelal op openbare plaatsen en in openbare gelegenheden.

Yogi’s in India (Foto: AD @AP)

Wat deze dag mede zo speciaal maakt is dat het de dag is waarop de zonnewende plaatsvindt. De zonnewende is de dag waarop de zon boven het noordelijk halfrond op zijn hoogst staat en de start van de zomer weergeeft. Het is ook de dag waarop de zon op het zuidelijk halfrond de laatste stand bereikt, het begin van de winter inluidend, waarop de komst van de zon wordt gevierd.

Vanuit de oude overlevering wordt de zonnewende gezien als het moment waarop de sluier tussen de materiële wereld en de spirituele wereld op zijn dunst is. Een moment om even bij stil te staan en tot bezinning te komen. Het is het moment om de balans op te maken. Het voelt alsof wij een nieuw tijd of periode tegemoet gaan. Dit is het moment om het oude achter je te laten en je te richten op wat komen gaat, het moment om je intentie uit te spreken voor de periode die voor ons ligt. Wat wil jij de komende periode bereiken?

Namasté, Jolanda Verburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s